El Centre d'Art de Tarragona inaugura la seva segona exposició "“Habeas Corpus"

"Habeas Corpus. Funcions i disfuncions de la figura del testimoni"
Maja Bajevic / Bleda y Rosa / Kajsa Dahlberg / Raquel Friera / Teresa Margolles / Rabih Mroué / Uriel Orlow

“Habeas corpus” és una mostra col·lectiva que posa en relació un conjunt de projectes artístics que permeten abordar de manera complexa la figura del testimoni.
El terme “Habeas corpus”, provinent del llatí ‘tingues el cos present’, s’utilitza en dret per referir-se a la institució processal que, amb la finalitat de protegir la llibertat del detingut, el posa immediatament a disposició del jutge.

La significació històrica i política del testimoni com una manera fiable d’accedir a la veritat es consolida en el marc dels processos judicials del genocidi jueu. Des de llavors les noves tecnologies han anat democratitzant el seu ús fins al punt que qualsevol que presenciï un fet disposa de veu pública suficient per convertir-se a l’instant en un enviat al centre de la notícia. Els treballs que conformen l’exposició s’aproximen a l’experiència del testimoni per, més que posar en valor la veracitat de la informació que transmet, qüestionar les possibilitats o impossibilitats intrínseques del testimoniatge en tant que recurs històric, jurídic o periodístic de la veritat.

Més informació

Inauguració: Dissabte 27 d'octubre a les 19h Tinglado 2 Moll de Costa Tarragona

Disseny web: Möla! / Desenvolupament web Edgar Saumell