"Supernatural" de Llort-Figuerola a Display

Detall de l'obra "Supernatural" de Llort-Figuerola. Foto: Sílvia Bermejo

L'home primitiu dibuixa escenes de caça per a que esdevinguin una realitat, cercant el bon auguri. La representació dels esperits del mal, la por, el desconegut, l'ajuden a entendre el món, a controlar-lo i a combatre'l. Els fenòmens sobrenaturals fascinen el món de l'art. Moviments com el cubisme o el primitivisme, artistes com Picasso, Baskiat o Dubbufet, s'han nodrit d'aquesta iconografia. Fins i tot, el grup dels surrealistes (Breton, Ernst, Eluard, etc.) col·leccionaren ninots Kachina (representacions d'esperits dels poblats Indis Hopi i Zuni, del Nord-Est d'Arizona-EUA). Una llista interminable que en el passat i que actualment, contemporanis com Miquel Barceló han explorat i experimentat. Diverses representacions pictòriques i escultòriques dels pobles d'Àsia, Oceania, Àfrica i les Amèriques, envers el desconegut i l'inexplicable, l'ocultisme i l'esoterisme.

Amb caire introspectiu, buscant en el meu profund, em disposo a generar un seguit de criatures, amb un gest d'imitar un dels rituals de la humanitat més primitiu. Realitzant esperits malvats per allunyar-los, fixant els protectors, representant els desconeguts, descrivint els incomprensibles. Cossos i formes que barregen el món animal, el dels insectes, la ciència ficció, les màscares i els àlbums de cromos col·leccionables de la meva infantesa. Personatges amalgamats amb formes antropomòrfiques com un joc surrealista que se serveix de les imatges residuals, que he anat absorbint com espectador involuntari del meu temps. Representacions d'éssers extraordinaris que recreen nous mites ficticis, buscant els esperits contemporanis.

Circuit Display_
Carrer Ixart 1. Plafó a la façana de la botiga bressol Vallès,
Carrer Méndez Núñez 3. Plafó entre el Cafè Teatre i Decoración Interiorismo Vázquez,
Carrer Ramon i Cajal 54 bis. Plafó a la cruïlla amb el carrer Pere Martell,
Carrer Gasòmetre 1. Dos plafons a la façana lateral de la Biblioteca Pública de Tarragona,
Carrer Cardenal Cervantes 37. Plafó a la paret lateral del supermercat Consum.  

"Supernatural" romandrà als plafons fins a la propera intervenció de Display, el 26 de novembre. Jordi Llort realitza aquesta intervenció amb el suport de ALFOR i WRUNG STORE.

Fotos del projecte: Sílvia Bermejo

Disseny web: Möla! / Desenvolupament web Edgar Saumell