"Murs farcits de cossos"

"Murs farcits de cossos"

"Zona Zàlata som un col·lectiu dedicat bàsicament a les arts escèniques, però amb unes inquietuds envers el diàleg amb altres llenguatges que ha possibilitat al llarg dels anys projectes multidisciplinaris de caire molt divers. Sempre hem parlat que els nostres espectacles eren escultures en moviment, però, per què no invertir el procés i reconvertir el moviment en un element estàtic?"

Murs farcits de cossos és, doncs, una proposta que pretén portar a les dues dimensions el concepte espai escènic i el concepte acció, i dialogar amb el cos com un element generador de ficcions en àmbits diferents, però en espais comuns. Teatre, pintura, textualitat, reflexió social... creació, des de la passió, el dubte i la satisfacció personal. Sis plafons executats a sis mans, les de Marta Grau, Alex Manriquez i Joan Pascual.

Fins a mitjans de març els podreu veure incorporats als carrers d’una ciutat que és nostra, que és de tots. A cada plafó li correspondrà una acció escènica a desenvolupar puntualment i per sorpresa. Aquestes accions performàtiques les podreu gaudir segons un calendari que aviat farem públic.

Plafó 1: El bosc sagrat (el consumisme) Plafó 2: Fullaraca (la utopia) Plafó 3: Que ningú llegeixi per vosaltres (la cultura) Plafó 4: Records (la guerra) Plafó 5: Potser demà (les relacions humanes) Plafó 6: I després el silenci (la violència)

--

Què generem doncs? Una pintura? Una escenografia? Un diàleg entre personatges? Una història convencional? Un reflex de tot? Potser no generem res de tot això i de tot una mica. Una mirada poètica al món, des del dubte, a través del llenguatge i a través d'un llenguatge de vegades desconegut: l'emoció!

Visionem el nostres somnis

Visionem les nostres paranoies

Visionem les nostres essències

Plasmem una constant: el cos com a eina generadora de coneixement

Sis plafons, sis aproximacions visuals a fragments d’espectacles de Zona Zàlata. Una lectura plàstica d’una obsessió creativa: les associacions com a motor que acciona els cossos d’uns individus abocats sense remei a compartir un temps, un espai i un destí...

Sis escenes a l’espera de l’espectador perfecte? Un exercici de voyeurisme tou i tímid? Un toc d’atenció personal?

Una mierda pinchada en un palo!

Però nostra, de collita pròpia, amb decisió, sense por i sense censura. Hem plantejat aquesta proposta creativa com una introspecció plàstica de la nostra història creativa escènica i com un reset que ens ha de facilitar un re- encontre amb la nostra identitat col·lectiva i la nostra poètica pròpia, on l’element recerca, es configura com a motor d’un laboratori de la llibertat creativa, on l’ intercanvi i la capacitat de compartir ens obre les portes al diàleg i al creixement personal i grupal. Volem la república independent de l'espiritualitat àcrata”.

Text: Zona Zàlata

Disseny web: Möla! / Desenvolupament web Edgar Saumell