Escenari Visual-Lab a l'Aftersun 2012

Fibla, Whirr i An Der Beat

Un núvol de pols s'aixeca damunt la riera de Maspujols. Sembla el dia de la mona però la gernació és producte de la febre del dissabte nit. Centenars de cotxes aparcats riera amunt amb la radio a tope fotent-li al "botellon" (en català deu ser botelló, però no m'atreveixo). Al camp de futbol 20.000 wats de so de primera qualitat (Electro-Voice) generen una bombolla sonora que es deixa sentir en uns quants quilòmetres a la rodona. Al campanar del poble torna a brillar intermitent el símbol del ratpenat. Inconfusible i inigualable, rústic i amable, estem a l'Aftersun.

Fa anys que col·laborem amb molt d'entusiasme amb la gent de l'associació Milubis els promotors d'aquest esdeveniment. Enguany tenim el plaer de programar un dels tres escenaris del festival amb un cartell excepcional. Si parlem de música electrònica feta a Catalunya hi han dos noms que sobresurten en la vessant de productors, creadors i músics amb una discografia i una trajectòria potent: Vicent Fibla i David Nicolau (An Der Beat). Des de Laboratori Visual en el marc de l'Aftersun 2012 tenim el plaer de presentar-vos una imperdible sessió d'aquests dos monstres de l'electrònica. Per completar el cartell hem convidat a Andres Barber aka Whirr, un músic i activista resident a Tarragona. 

La sessió promet. Començant amb el directe de Whirr i les seves ondulacions psico-sóniques de reminiscència drone. Seguint amb una sessió dj amb Fibla on reviurem el seu estil delicat i sofisticat, amb una línia de remescla que ens transporta a una atmosfera ingràvida i alhora ens convida a serpentejar les freqüències. I per rematar la nit, els cops decidits de funk i beat de An Der Beat que promet una remescla fresca de temes propis i joies rescatades dels racons més impensables de la discografia contemporània.

Per no deixar de ser nosaltres mateixos Laboratori Visual també programa la secció de Vj's del festival. En aquest apartat destacar el set que Whirr i Jaione Bonilla estan preparant i presentaran per primer cop a Aftersun. En l'apartat de vídeo també cal subratllar la presència d'Ana Turellols amb el suport de RipdaPuffin. Turellols representa la jove promesa de l'escena Vj del Camp de Tarragona, símbol de la remescla de cultura ultra pop amb un sentit de l'humor distès i oportú. Tot plegat un bon còctel de bons músics i artistes visuals que per una d'aquestes nits d'estiu pot resultar espatarrant.

Aftersun 2012, Maspujols
Dissabte 1 de setembre, 23:30h
Més info a: www.aftersun.cat               
Text: Blai Mesa


Disseny web: Möla! / Desenvolupament web Edgar Saumell