Eneko, "de l'espai públic fins als mitjans"

eneko comic

Un tema d’actualitat, una reflexió, un dibuix. La sàtira com a gènere artístic transforma el succés en un signe per comunicar la mateixa idea de forma metafòrica, no per això fent una anàlisi menys concisa i explícita. Les vinyetes satíriques reporten temes controvertits i apuntats, passats pel filtre del pensament, i els tradueix en idees, en missatges, en reflexiones gràfiques.

Des del 25 de novembre de 2015 fins al 31 de gener de 2016 distingirem en els plafons de Display (Tarragona) missatges visuals creats pel vinyetista veneçolà Eneko que ens proveiran una visió crítica de les problemàtiques de la societat contemporània; la violència, el masclisme, la llar, la ecologia, entre altres reflexions visuals sobre temes globals. Val a destacar que aquests dibuixos murals que s’esbossen ara a la intervenció a Display, Mostra d’Art al Carrer de l’Associació Cultural Laboratori Visual per al centre d’art de Tarragona, El Teler de Llum, renaixeran més endavant en les pàgines de la revista Interviu i del diari 20 minutos, mudant la pell en el canal que va de l’espai públic als mitjans.

La trajectòria de l’Eneko Las Heras (Caracas, 1963) es remunta a finals dels anys 70 en els seus primers treballs per a revistes i periòdics. Pintor, dibuixant, caricaturista, el treball de l'artista veneçolà resident a Madrid ha quedat marcat en enèsimes retines per la lucidesa dels seus missatges, per comunicar els fets amb dibuixos intel·ligents, reflexius i alhora pertinents.

Disseny web: Möla! / Desenvolupament web Edgar Saumell